van jeugdzorg naar gezinsondersteuning
Tekening van een van onze kinderen

Onze visie


Het eerste thuis is het thuis waarin de kinderen geboren zijn.
De ouders zijn en blijven altijd hun ouders en wij kunnen en zullen de ouders nooit vervangen, want die zijn onvervangbaar.

Wij bieden de kinderen een 'tweede thuis' waarin zij kunnen opgroeien met respect voor het 'eerste thuis', het gezinssysteem waartoe de kinderen, samen met de ouders, broertjes en zusjes, behoren.
Om kinderen werkelijk bij ons te 'laten landen' is het ontzettend belangrijk dat de ouders er achter staan dat hun kind voor korte of langere tijd bij ons opgroeit, hoe pijnlijk dat ook voor hen is.

Onze insteek is dat wij 'het samen willen doen', samen met de ouders. Niet omdat de ouders zouden falen, maar omdat het samen doen hun kind betere kansen biedt om zich te ontwikkelen. Wij zien dit als een vorm van co-opvoederschap.
Om dit voor het kind op een goede manier te kunnen vormgeven, is toestemming van de ouders nodig, waardoor het kind niet hoeft te kiezen, maar in beide omgevingen mag zijn, zowel bij de ouders als bij ons.

Daarom vinden wij het ook belangrijk dat de ouders in het GezinIntacthuis komen en, als dat past, meedoen in het dagelijkse gebeuren, zoals koken, eten, naar bed brengen, spelletjes doen, et cetera.

GezinIntact

Bovenstaande visie komt sterk tot uitdrukking in het concept 'GezinIntact'. Dit concept is in het oorspronkelijke gezinshuis tot stand gekomen en een HBO stagiaire heeft hier haar afstudeeronderzoek naar gedaan. Onder de menuoptie GezinIntact kan een artikel hierover worden gedownload.


Wij komen niet in plaats van de ouders, maar staan naast hen.
CONTACT
GezinIntact
Airborneplein 11
5361CA Grave
info@ gezinintact.nl
kvk 87734877
GEINTERESSEERD?
stuur ons een berichtje
MAIL ONS
Met je eigen emailpakket
met deze link

© 2018-2024 GezinIntact